Bloedonderzoek
Persoonlijk plan
Immuunsysteem versterking
Voorkomen van klachten
Darmtherapie
Goede gezondheid begint vanuit vanuit je darmen. Je darmen zijn namelijk gelinkt aan diverse systemen zoals een goede opname van voedingsstoffen en juiste vertering. Darmproblemen als rommelige darmen, winderigheid, verstopping, dunne ontlasting, opgeblazen gevoel, pijn rond de maagstreek of na het eten, verstopping en diarree zijn een veel voorkomend probleem. Er is vaak onduidelijkheid over de oorzaak van de klacht, waardoor het wordt toegeschreven onder Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) of stress.
Naast de vertering en opname van voedingsstoffen, is de darm ook belangrijk voor een goed hormoonsysteem en een juiste hormoonbalans. De darm is een groot onderdeel van het immuunsysteem. Omdat de darmen het immuunsysteem aansturen en de hormonale balans ondersteunen, hebben darmen een grote invloed op klachten zoals: acné, eczeem, allergieën, voedingsintolerantie, hooikoorts, hoofdpijn/migraine, brandend maagzuur, candida, chronische vermoeidheid, burn-out, chronische verkoudheid, slaapproblemen, verminderde weerstand, artrose, reuma, fibromyalgie, gewrichtspijn, oorontsteking, schildklierproblemen, verminderde weerstand, depressie, etc.
Onze darmen hebben veel met onze emoties te maken. Er komen steeds meer onderzoeken die de relatie tussen darmen en onze hersenen aantonen. De darm wordt daarom ook wel het tweede brein genoemd.
Bij gezondheidsklachten waar niet direct een oorzaak voor te vinden is, kan een ontlastingsonderzoek vaak leiden tot nieuwe inzichten. Ook al lijkt het niet logisch dat de klachten verband hebben met het functioneren van de darmen, dan kan toch de bron in het spijsverteringskanaal liggen.
Hoe werkt darmtherapie?
Darmtherapie betekent het trainen van je darmen. Dit houdt in het aanvullen van je goede lichaamseigen darmflora en het doden van eventuele ziekmakende darmflora. Waar nodig ook het opbouwen van een gezond functionerend darmslijmvlies, een gezonde darmwand en een beter functionerend immuunsysteem. Dit gaat volgens een doordacht en grondig stappenplan. Bij darmtherapie kijken we hoe het vanbinnen gaat door middel van een ontlastingsonderzoek. Hoe gaat het met de opname van voedingsstoffen? Hoe zit het met je darmflora? Zijn je darmbacteriën in evenwicht met elkaar? En helpen ze je bij je gezondheid?
Naast een ontlastingsonderzoek zou het kunnen zijn dat we moeten doortesten om een juiste conclusie te kunnen trekken. Denk aan een vervolg bloedonderzoek voor bijvoorbeeld allergieën of intolerantie.
Door middel van onderzoeken, een aangepast voedings- en leefstijlplan en voedingssupplementen vormt zich een compleet pakket, wat jou ondersteunt in het herstellen van de gezondheid van je darmen.