Dorn

Werveltherapie

Scheefstandcorrectie

Ontspannen

Dorn

De wervelkolom is het stabiele omhulsel van het ruggenmerg, de grootste bundel zenuwen die van de hersenen naar al onze organen in ons lichaam voert. 
Vrijwel iedereen heeft benen van ongelijke lengte. Het lengteverschil kan variëren tot wel 4 centimeter. Daardoor wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been en komt het ruggenmergkanaal in een andere houding.

Mensen die al heel lang rug- en gewrichtsklachten hebben horen vaak van de dokter: “Er is niets meer aan te doen, het is slijtage en u moet er maar mee leren leven. 
Dat is fundamenteel onjuist! Een machine slijt, maar een levend organisme herstelt zich zo lang het leeft. Al onze organen, botten, weefsels, gewrichten, alle cellen bevinden zich in een voortdurend proces van afbraak en vernieuwing. Daardoor zijn wij tot op hoge leeftijd nog in staat ons aan nieuwe situaties en belastingen aan te passen.

De Dorntherapie komt uit Duitsland. In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een milde therapie. Met de duimen zet ik met Dorn op een voorzichtige manier de wervels op hun plekje terug. Tegelijk maak ik het bindweefsel tussen de wervels los, waardoor de doorbloeding beter wordt. Daardoor voelen mensen zich beter en worden klachten voorkomen en genezen. Na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!

Dorn voor kinderen

Bij de bevalling komen grote krachten vrij. Daarbij kan de wervelkolom of het bekken van het kind wat scheef komen te staan. Door een speciale massage wordt de scheefstand gecorrigeerd en voelen de kinderen zich vaak beter en huilen minder.  


Neem vrijblijvend contact op

nl_NLDutch