INTOLERANTIE ONDERZOEK

Wat is een intolerantie onderzoek

Intolerantie onderzoek richt zich op het identificeren van voedselintoleranties, waarbij het lichaam langzaam symptomen vertoont als reactie op bepaalde voedingsmiddelen. Deze intoleranties worden opgespoord en hiermee wordt een persoonlijk voedingsplan ontwikkeld.

Voedselovergevoeligheid kan tussen de 2 tot 72 uur na consumptie van voedsel optreden. Als je gevoelig bent voor bepaalde voedingsmiddelen, activeert dit specifieke IgG-antilichamen in je lichaam, wat leidt tot een overactief immuunsysteem. Dit overactieve immuunsysteem vergt veel energie en kan uiteindelijk leiden tot vermoeidheid. Langdurige blootstelling aan triggerende voeding kan chronische klachten veroorzaken.

Een intolerantie onderzoek wordt ingezet als je o.a. last hebt van (een) de volgende klachten:

Hoe werkt intolerantie onderzoek

Een intolerantie onderzoek detecteert de IgG-antilichamen die aangeven dat het lichaam gevoelig is voor specifieke voedingsmiddelen. Door deze voedingsmiddelen uit het dieet te verwijderen, kan het immuunsysteem tot rust komen, wat leidt tot minder chronische ontstekingen en verlichting van symptomen.

Maak een afspraak